Кирил Петков отмаря в Боровец с три джипа и охрана (СНИМКИ)

0
515
Три джипа охрана от НСО пазят Петков в Боровец.

А уж „работеше без да спи“

Работещият без да спи“ премиер Кирил Петков…почива в курорта Боровец със солидна охрана и три джипа, пише сайтът „Tribune”.

Според очевидци снощи късно вечерта Петков е бил забелязан да пристига в Боровец, придружаван от солидна НСО охрана и три джипа. Отседнал е в популярен хотел в самия център на зимния курорт.

Хотелът е предпочитан заради непосредствената си близост до пистите и ски съоръженията, както и с изгледа на стаите към боровата гора“, пише в сайта на известния за любителите на зимните спортове хотел.

По същото време от пресцентъра на Министерски съвет изпращат официално съобщение за проведен разговор на премиера Петков с неговия румънски колега. Остава впечатлението, че настоящият министър-председател работи неуморно в петък вечерта. Оказва се обаче, че става дума за телефонен разговор…проведен докато Петков почива на Боровец.

Вижте целия текст на съобщението, с което правителствената информационна служба ни информира за служебните ангажименти на Кирил Петков в петък вечер:

Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с румънския премиер Николае Чука в петък вечерта. Двамата лидери обсъдиха развитието на двустранните отношения, задълбочаването на регионалното сътрудничество, инфраструктурни и енергийни проекти, които ще допринесат за свързаността и сигурността в Югоизточна Европа.

Сред акцентите в разговора бяха приносът на проекти като бъдещ нов мост на Дунав, драгирането на плавателния път по реката, както и организирането на съвместно заседание на двете правителства през есента в София.

Българският и румънският премиери обсъдиха още актуални теми от европейския дневен ред, както и възможностите за двустранно сътрудничество по линия на Зелената сделка и Националните планове за възстановяване и устойчивост.

Във връзка с организирането на съвместното правителствено заседание в София през септември-октомври, в хода на телефонния разговор бе договорено министър-председателят Кирил Петков да посети Букурещ.