Кирил Петков: Смяна на Асен Василев като финансов министър сега е безумно

0
79
Найо Тицин и Кирил Петков Снимка: Трибюн

ПП-ДБ канят официално ГЕРБ на преговори на 8 март

„Държа в ръцете си поканите, каним Бойко Борисов, Мария Габриел и преговорният им екип официално в петък, в удобно за тях време, за да започнем преговорите“, това заяви от парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той уточни, че в основата са реформите в регулаторите и в правосъдната система с една основна обща цел – кабинетът на Мария Габриел да стане реалност.

Според Петков заради един сигнал до ДАНС хората не можели да гласуват машинно, което не било нормално, имало и фалшиви новини и трябвало да има регулатори.

„Ако построим институциите правилно, разговорите за министри са второстепенни“, заяви Петков и допълни, че огромен приоритет в момента е влизането в еврозоната. „Смяната в този момент на финансовия министър е безумна идея. Вярвам във визията на Мария Габриел за България и зад нея стоят реалните промени“, коментира още съпредседателят на ПП.

„Когато говорим за реформа в КЗК ние искаме българските граждани да знаят, че някой ги пази от високи цени, защото не е нормално всички мобилни оператори да повишат цените си едновременно, не е нормално и да има бързи кредити с необосновано високи лихви. Ако имаме добри регулатори това няма да се случва”.

Относно службите за сигурност Кирил Петков заяви, че не е нормално да бъдат ползвани за „мръсни поръчки”. „Видяхме какво се случи с местния вот на първи тур. Заради един сигнал на ДАНС всички българи не можеха да гласуват електронно”, припомни съпредседателят на ПП-ДБ.

Според него не е и нормално в съдебната система да има случаи като Пепи Еврото и Мартин Нотариуса. „Хората искат да знаят, че съдът ще отсъди справедливо. И ако имаме обща визия за тези неща с ГЕРБ, то разговорите за министри е второстепенен”, подчерта Петков.