Кириле, не търгувай интересите на България. Млъкни и не се излагай повече на тема “национализъм” и “фашизъм”, безроднико!

0
226
Кирил Петков и Димитър Ковачевски Снимка: МС

Задушавам се от гняв години наред, наблюдавайки как крадат историята ни

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

КИРИЛЕ, НЕ ТЪРГУВАЙ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ! ТОВА НЕ ТИ Е ОБЩ СУПЕРМАРКЕТ “СОФИЯ-СКОПИЕ” ЗА ПРОДАЖБА НА ТВОИТЕ ПРОВИОТИЦИ!

Кирил Петков, по ирония на съдбата премиер на България, след съвместното заседание с правителството на Северна Македония, казал: “Диалогът ще измести национализма и езика на омраза.”

Ти мен националистка ли ме наричаш, канадски българино?

Защото не смятам, че Северна Македония е готова за пълноправно членство в ЕС ли?! Сега Херо Мустафа те натиска за Скопие, утре още по-силно ще те натисне за Тирана. Добре, че утре ти вече ще си подбрал Линда и децата и ще си се прибрал обратно във Ванкувър.

Защото се задушавам от гняв години наред, наблюдавайки как крадат историята ни, как издевателстват над езика ни ли! Ти това не можеш да го разбереш – нито познаваш българската история, нито знаеш езика ни – дори не осъзнаваш, че говориш broken bulgarian.

Моят чичо Димитър Мазнейков е бил пребиван в югославски затвор, но не се е написал “македонец”; моите роднини от Пиринска Македония са били насилвани да се пишат “македонци” по повеля на Коминтерна, но никога не са отстъпили, плащайки горчива цена за това.

Не можем да вървим напред, без да изчистим миналото. Обаче как… македонският външен министър си позволява да прави отводи на историците от българска страна в прословутите комисии. А ти отстъпваш за всичко.

Знаеш ли какво е хит в мрежата: защо България не иска да признае “македонско малцинство”, защото македонците са мнозинство, а българите са малцинство в България. Написано е на официалния език в Северна Македония.

За теб, Кириле, двустранните отношения са просто търговия. Сякаш, че София и Скопие правят съвместен супермаркет за продажба на твоите проВиотици!

Млъкни и не се излагай повече на тема “национализъм” и “фашизъм”, безроднико!

Соня Колтуклиева

Патриотка от Петрич