Киро прави помен с чужда пита. Пуска сметка от посолството на Украйна за кампания

0
320
Сметките за дарения са на всички сайтове на украинските посолства.

Министър-председателят дали е разбрал, че е начело на държавата по време на война, а не на стартъп компания за производство на лъжички за кафе и кори от авокадо, напика режисьорът Теодор Ушев

Каква дарителска кампания открива премиерът Кирил Петков за Украйна ? Това се чудят потребители на социалните мрежи. По-рано премиерът обяви, че открива дарителска сметка за събиране на средства за оръжие за Украйна. И поиска всеки българин да дари по една заплата като НЕГО.

Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна.

Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението. #едназаплатазаукрайна“ , написа Петков във фейсбук.

Той публикува и сметката за дарения-VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX.

Кратка справка в интернет показа, че същата банкова сметка, в която се събират средства за подпомагане на Украйна е публикувана на всички страници в социалните мрежи на посолствата в цял свят. Това е сметка на Министерството на отбраната на Украйна и е същата

-Клиент бенефициент – Име: ВДУ 0515 (военна част), Киев, Украйна

-IBAN: UA133223130000025203000000021

Сметките са открити от първия ден на руската агресия срещу независима Украйна през февруари.

Министър-председателят дали е разбрал, че е начело на държавата по време на война, а не на стартъп компания за производство на лъжички за кафе и кори от авокадо, написа в социалните мрежи световноизвестният режисьор Теодор Ушев.