Кметът на Антон: Няма чадър над задържаните братя

0
65
Андрей Симов Снимка: кадър

Те са в ареста за убийството на 28-годишен пастир

Специализирана акция на полицията в пирдопското село Антон тече от сряда. Криминалисти проверяваха сигнали за упражнен чадър и покровителство над двама братя, земеделци, за които се твърди, че създавали проблеми и заплашвали местните хора. В момента мъжете са задържани за убийството на 28-годишен пастир, техен работник.

Кметът на Антон Андрей Симов отговори на отправените обвинения към него, че упражнява чадър над двамата братя. „Искам да декларирам, че няма никакъв чадър над тези братя. Няма никакви проблеми с тях. Не съм подавал сигнали срещу тях, защото не е имало проблеми при мен специално”, уточни той.

Относно загиналия пастир обясни, че не е жител на Антон. „Много съжалявам за опечаленото семейство. Искам обаче да кажа, че спрямо този човек имаме страшно много оплаквания. Той е рецидивист, изнасилвач – така поне е описан в страницата на селото, обирджия и т.н. Не го познавам, той дори няма адресна регистрация в Антон”, подчерта Симов.

„Плътно съм зад семейството му – помагаме, закарахме дърва и храна. Но не мога да позволя да се опетнява името на общината и на семейството ми”, добави кметът.

Относно втория изчезнал човек Симов каза, че доколкото знае, според пост във Facebook, двамата с пастира са били приятели и крали животни. Кметът призова институциите да си свършат работата.

Местни, дошли в подкрепа на кмета, заявиха, че не са имали проблеми с двамата братя. „Те не са такива, каквито ги изкарват. Едно семейство от 4-5 човека да се изказва така, че цяло село ги е страх…”, каза жител на Антон.