Кметът на Благоевград: Ще накажа служителите за хвърлените камъни по македонския клуб, както Скопие накаже своите митничари и полицаи

0
62
Снимка: БНТ

Двама служители на Общинско предприятие “Озеленяване” и техните съпруги бяха задържани за това, че са счупили стъклото на помещението

Двама служители на Общинско предприятие “Озеленяване” към община Благоевград и техните съпруги, вчера бяха задържани за това, че са счупили стъклото на помещението, което беше обявено за Македонски културен клуб „Н. Вапцаров“.

Камъните бяха хвърлени около 21,40 ч в събота, а вчера двете приятелски семейства са били задържани, пише „24 часа“.

Кметът Илко Стоянов коментира, че съдът е компетентният орган, който може да се произнесе по наказателната част на деянието, а той като работодател на двамата служители може да се произнесе единствено по Кодекса на труда.

„Ако се докаже вина на общинските служители, аз ще приложа принципа на реципрочност на наказанията. Това означава, че ще накажа работещите в Община Благоевград с абсолютно същото наказание, с което ще бъдат наказани митничари, гранични полицаи и други служители в Р Северна Македония, които предизвикаха психическо и физическо насилие над множество българи. В момента, в който бъдат уволнени служителите в Северна Македония, причинили тормоз над българските граждани, аз незабавно ще уволня служителите на ОП “Озеленяване” към Община Благоевград“, заяви кметът Стоянов.

Както стана ясно, управляващите в РС Македония изразиха задоволство от действията на полицията по време на честванията на рождения ден на Гоце Делчев. Похвали получиха и граничните полицаи и митничари, които държаха часове наред десетки българи, тръгнали да се поклонят на гроба на Гоце в Скопие. Десетки получиха забрана за влизане в РС Македония, трима пък бяха арестувани и осъдени.