ГЕРБ/СДС Стабилна България в сигурна Европа
ГЕРБ/СДС Стабилна България в сигурна Европа
Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Кой лъже, министерството или бившият министър? Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови...

Кой лъже, министерството или бившият министър? Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови никога не са идвали в Министерство на финансите

0
364
Асен Василев Снимки: БТА

На миналото заседание на временната парламентарна комисия бяха огласени официални данни от ведомството, че баща и син Димитрови са ходили 3 пъти в министерството

Асен Василев отрече, докато е бил министър на финансите, при него са идвали Стефан и Марин Димитрови. Това стана по време на изслушване на бившия министър на финансите  във Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“.

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС обяви, че има постъпили данни, че двамата обвиняеми са посещавали Министерството на финансите.

„Данните са, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали 2 или 3 пъти финансовото министерство. Те не са записани официално, но са посрещнати и въведени от експерта от политическия кабинет на министъра Лъчезар Ставрев, който е известен като ваш личен шофьор. Кой ви се обади да ги посрещнете, кой ви ги изпрати?“, запита Назарян.

„Тези лица не са посещавали МФ и не съм се срещал с тях. Новият министър го потвърди пред тази комисия. Нека да ви обясня как става влизането във финансовото министерство. Той трябва да е записан в моята програма и без да минал през личния ми секретар, шансът за среща с мен е нулев. Вратата е с пропуск, има камери. Тези лица чухме от ДАНС, че са наблюдавани от 2022 г. – ако е така, ДАНС трябва да разполага със записи и данни за тяхното посещение“, обясни пред депутатите Василев.

На заседанието присъстват и Георги Господинов и Николай Петков – служители в Агенция „Митници“. Двамата бяха категорични, че никога не са виждали Марин и Стефан Димитровина ГКПП Капитан Андреево и Лесово, както не знаят двамата да са имали някаква комуникация с митничари там.
 

комисия Митници

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев бе привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна група, част от която са бившата шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно – Никола Николов, по прякор Паскал. Банкова също е с повдигнати обвинения.

Във вторник съдът наложи постоянен арест на Стефан Димитров.

комисия Митници