Кадиев: Отговорът на министър Василев за фирмата на директора на НАП е нелеп опит за замитане на проблема под килима

0
583
Румен Спецов, шеф на НАП

НАП и митниците не са детска играчка, с която да си играят политиците, казва лидерът на „Нормална държава“ и настоява за оставката на Румен Спецов

Лидерът на „Нормална държава“ Георги Кадиев, който е водач на листата на „БСП за България“ в Стара Загора, продължава да настоява за оставката на директора на НАП Румен Спецов. НАП и митниците не са детска играчка, с която да си играят политиците, казва бившият зам.-министър на финансите. Според Кадиев отговорът на министъра на финансите „питайте новия собственик“ за фирмата на Спецов е нелеп опит за замитане на проблема под килима“.

Георги Кадиев Снимка: фейсбук

Ето какво написа във фейсбук Георги Кадиев:

Тъй като получих коментари, че искането ми за оставка на изп.директор на НАП било от полза на ГЕРБ, бих искал да заявя:

НАП и Агенция Митници не са детска играчка, с която да си играят политиците. Не са полититическа бухалка и не са орган за разчистване на междуфирмени сметки, в каквито бяха превърнати от ГЕРБ и лично от Борисов.

НАП и Агенция Митници събират парите, с които държавата съществува, и нищо друго.

Независимо кой би бил премиер и финансов министър, бих поискал тази оставка. Интегритетът на 8 хиляди служители на НАП започва от интегритета на неговото ръководство. Всяко петно върху репутацията, всяко съмнение и всяко доказателство се уголемяват в геометрична прогресия по пирамидата надолу. Цената, която, като общество плащаме, е несъбрани приходи.

МФ имаше две седмици да обясни този казус. Отговорът на министъра на финансите „питайте новия собственик“ е нелеп опит за замитане на проблема под килима. Всички сме наясно, че новият собственик е сламено безимотно лице с множество криминални регистрации, което е придобило фирмата след реалния край на ревизията и дори не може да бъде намерено на адрес.

Това, на което МФ трябваше да отговори прозрачно, е просто: кога е стартирала ревизията на дружеството, обхваща ли периоди, в които Спецов е бил неин изп. директор, от кого и кога е получен ревизионният доклад и най-важното – може ли да считаме, че продажбата на дяловете е извършена, за да се избяга от заплащане на данъчни задължения.

Връщането на ГЕРБ на власт няма да стане от въпроси като моите.

Връщането на ГЕРБ на власт ще стане от недаване на отговорите.