Кой лъже повече – Амбър Хърд и Джони Деп или Кирил Петков?

0
202
Кирил Петков потупва свойски по рамото Джо Байдън. Снимка: МС

Пѝсналият на всички тартор на ПП “Пълен провал” изяжда медийно време и социална енергия, за да се опровергават неистините, които бълва на конвейeр нон-стоп

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, личен блог

Чудя се, от кого ли се изричат повече лъжи и небивалици – от Амбър Хард и Джони Деп по време на комичния им съдебен процес или от Кирил Петков по време на комичното му премиерстване?! Докато пѝсналите на всички холивудски звезди все пак хранят таблоидите и адвокатите си, пѝсналият на всички тартор на ПП “Пълен провал” изяжда медийно време и социална енергия да се опровергават неистините, които бълва на конвейeр нон-стоп.

Кирил Петков заведе във Вашингтон говорителката на правителството, министрите на енергетиката и на отбраната, заместник-министър на външните работи – защо? За да обяви след снимката с вицепрезидента Камала Харис, на която изглежда като сдъвкан и изплют, че България ще получава газ от САЩ на по-ниски цени от газа, получаван от Русия.

И се започна!

Медиите: Официалното прессъобщение на Белия дом за срещата Харис-Петков уличава българския премиер в лъжа!

Цветослав Цачев, финансов анализатор: Цената за доставката на втечнен газ не може да бъде договорка между държави; не го продава американското правителство, продават го частни компании и би трябвало да го получим на пазарни цени. Транспортът на втечнен газ с огромни кораби е бавен; не съществува инфраструктура, която може да замести сегашните руски доставки. Липсата на газ ще доведе до липсата на електричество.

Васко Начев, енергиен експерт: Би било спекулация да се твърди, че всеки газ, който тръгва от Щатите, е по-евтин. Не е ясно и какви количества ще постъпят в българската газопреносна система. А когато този газ влезе в нея, можем да кажем с колко е по-изгоден. Всички други коментари в момента са некоректни, неграмотни и спекулативни.

Делян Добрев, бивш министър на икономиката и енергетиката: Ако е вярно за договорката за втечнен газ със САЩ, трябва да стане ясно каква цена е договорена и откъде ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, но се казва какво да очакваме през юли. Манипулация е, защото сега се сравняват цени в бъдещето с цени от миналото.

Драгомир Стойнев: бивш министър на икономиката и енергетиката: Към този момент няма как да се гарантира, че договорената цена ще е по-ниска от тази на тръбния газ.

Рамадан Аталай, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика: От търговска гледна точка няма как днес втечненият газ от Америка да е на по-ниска цена от тръбния. Причината е, че разходите около доставката му го оскъпяват.

…. Недоверието към правителството вече е 69%, обяви днес Центърът за анализи и маркетинг. Само 5 месеца след гласуването му в парламента на 13 декември 2021 година!

Точно преди една година Кирил Петков стана служебен министър. И се започна! Всеки ден лъжѝ. Откровени лъжѝ. Не просто спестяване на част от истината или шиканиране. Тъкмо бъде опровергана една лъжа, появява се друга… и друга… и друга. Няма време за изграждане сред този порой от надлъгване.