Кой висш началник в МВР запозна Бойко Рашков с контрабандиста „Иарата“ и сина му?

0
1089
Задържаният син на Иарата, в дъното вляво, зад Кирчев, Бойко Рашков и Аз съм Наско на предизборен митинг през есента на 2022 година в Хасково.

Как „непознатите“ на ексвътрешния министър семейство Димитрови му правиха предизборната кампания през 2022 г.

Трудни времена настанаха за „екзекутора“ Бойко Рашков, бивш вътрешен министър и сегашен депутат от „промяната“.

След акцията на ДАНС и антикорупционната комисия при разбиването на контрабандния канал на „кокорчовците“, излязоха много неприятни за него снимки, в които Рашков е в компанията на дясната ръка на Николай Николов-Паскал и Васил Божков-Черепа за Хасково Марин Димитров-“Иарата“ и сина му Стефан Димитров. Двамата бяха арестувани заедно с бившата шефка на митниците Петя Банкова.

От публикуваните в медиите показания на Живко Коцев, бивш главен секретар на МВР пред антикорупционната комисия става ясно, че Коцев е бил в приятелски, меко казано, отношения със семейство Димитрови и се отнасял добре с тях от лоялност към Бойко Рашков.

Влезлият в оправдателен режим бивш комунистически следовател обяви, че не знаел, че семейство „Иарата“ и сина му са контрабандисти, а в дома му ги завел Живко Коцев и той не можел да ги върне. А те дошли, защото бил известен.

Рашков не е най-големият приятел на истината и твърденията му лесно се опровергават. Явно и той като Христо Иванов е загубил част от паметта си и не помни събития от близкото минало.

През септември 2022 година, по време на поредната предизборна кампания, Breaking.bg публикува материал и снимка от мероприятие на ПП-ДБ в Хасково. На снимката бяха Рашков, бившият шеф на Националната полиция Кирчев, ексминистърът на културата, станал известен като „Аз съм Наско“ и……Стефан Димитров, синът на Иарата. След ареста на Димитрови излязоха още няколко предизборни снимки, на които Рашков отново е в компанията на Димитров-младши и Никола Минчев.

Арестуваният Стефан Димитров, вдясно, с Бойко Рашков и Никола Минчев. СНИМКА: ПИК

Не става ясно как „напълно непознати“ на Бойко Рашков хора вървят като пудели зад гърба му и участват във всички предизборни срещи на „Екзекутора“.

Истината, разбира се, е доста по-различна. Връзката на бившия вътрешен министър с Димитрови му е уредена от Тенчо Тенев, върнат от Рашков като шеф на „Пътна полиция“ в МВР. Последно Тенев бе съветник на довчерашния премиер Николай Денков.

Запознати твърдят, че катаджията, който бе арестуван за корупция през 2021 година, но после оправдан, е имал много близки отношения с „Иарата“ и сина му и именно той е направил връзката с Рашков, след като той стана вътрешен министър в служебния кабинет на Стефан Янев.

Веднага след връщането на Тенев като шеф на „Пътна полиция“ чест гост в кабинета му става Стефан Димитров, който паркирал пред сградата на „Пътна полиция“ в кв. „Дървеница“ луксозен автомобил с уникални регистрационни номера, осигурени му от баш катаджията.

Така, че твърденията на бившия вътрешен министър са далеч от истината.

До момента, почти една седмица след акцията на ДАНС и антикорупционната комисия, не е ясно в кое жилище на Стефан Димитров в столицата е правен обиск. Защо? Може би защото е близко до дома на политик или?