Слави Трифонов: 9 месеца са ни управлявали контрабандисти и наркодилъри, загубили 3.22 милиарда лева от нашите пари

0
274
Слави Трифонов

Максимално бързо трябва да се отървем от тази пасмина и максимално бързо трябва да сложим в ред държавата

Слави Трифонов, фейсбук

Не зная как се е получило, но от опита мога да кажа, че имам две страни – равноправни. Едната е емоционална, другата е практична. Сега, за малко ще оставя емоционалната настрана и заедно с практичната ми част ще ви изложим малко факти.

Бившата шефка на митниците Петя Банкова, назначена от бившия министър на финансите Асен Василев, се намира в следствения арест заради контрабанда и организирана престъпна група. Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, изцяло подкрепян от бившите управляващи от ПП/ДБ, е на поредица от снимки, излезли в интернет, на които усмихнат и в добро настроение е заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови, които са също в ареста заради контрабанда и ОПГ заедно с Петя Банкова. Бившият министър на МВР и сегашен депутат от ПП/ДБ Бойко Рашков е също на тия снимки, заедно с Марин и Стефан Димитрови. Живко Коцев и той е там. Бившият министър-председател и сегашен депутат от ПП/ДБ Кирил Петков също е усмихнат на снимка със Стефан Димитров, който, припомням, е в ареста за контрабанда и ОПГ.

Току-що излезе информация, че депутатът от ПП/ДБ Настимир Ананиев е разследван от Софийската градска прокуратура за канал за трафик на наркотици и пране на пари. Сигналът за Настимир Ананиев е подаден от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия.

Бившият министър на финансите Асен Василев каза, че във фискалния резерв има 9 милиарда и 900 милиона лева. А новият министър на финансите, който вчера встъпи в длъжност, Людмила Петкова, каза, че във фискалния резерв има 6 милиарда и 680 милиона лева. 3 милиарда и 220 милиона лева ги няма. 3 милиарда и 220 милиона, хора. Държавни пари, парите на всички нас. Не 3 лева, не 300 лева, не 300 хиляди лева, а 3 милиарда и 220 милиона лева.

Емоционалната част от мен вече не може да се сдържа и ме подтиква да кажа: „Какво става, хора? Май наистина няма такава държава.“ Хората, които са ни управлявали през изминалите девет месеца, всъщност, вероятно са контрабандисти, наркодилъри и ей така, помежду другото, са загубили 3 милиарда и 220 милиона лева от нашите пари.

Направо е сюрреалистично. Едно такова абсурдно, абстрактно, само дето явно е напълно реално. Максимално бързо законът трябва да се произнесе, максимално бързо трябва да се отървем от тази пасмина и максимално бързо трябва да сложим в ред държавата. Зависи си от всички нас! Така мисля аз!