Комедията „Живко Коцев“-Киро и Атанасов обещали на главсека да го сложат в листите на ПП-ДБ. Като го изкарат жертва

0
61259
Николай Денков и Живко Коцев Снимка: 24 часа

Коцев с подарък часовник за 50 000 лв. от контрабандист, закован е със СРС. Сам поискал да дава обяснения, за да стане защитен свидетел

Активно мероприятие и комедия разиграха днес от ПП-ДБ с уж деполитизирания главен секретар на МВР Живко Коцев.

Подаването и отказването на оставката му в рамките на 48 часа е мероприятие организирано от Кирил Петков и Атанас Атанасов, за да може главсека да бъде изкаран жертва на лошия министър Калин Стоянов и прокуратурата. Същевременно на затъналия до ушите в аферата с разбития контрабанден канал на „Кокорчовците“ от ДАНС и Антикорупционната комисия Коцев е обещано да бъде включен в листите на ПП-ДБ за предстоящите избори, научи Breaking.bg от свои източници.

Целта е главсека да бъде изкаран жертва на Пеевски, Борисов, Сарофов и Калин Стоянов.

А истината е доста по-различна и твърденията на самия главсек, а и на Кирил Петков и Денков, че е бил натискан от прокуратурата са лъжа. Никой не е притискал главният секретар.

Живко Коцев е уличен в престъпна дейност по разследването за контрабанда, което тече в момента. Според източници на сайта „Гласове“, Коцев е получил като подарък луксозен часовник „Hublot“ на стойност 50 000 лева от Стефан Димитров, един от арестуваните за контрабанда при акцията на службите вчера. Това е доказано със снимки, а дейността на Коцев е документирана и с други СРС-та. Според нашите източници той сам е поискал да даде на няколко пъти обяснения и доброволно си е предал телефона на следствените органи, за да избегне арест и да получи статут на защитен свидетел. Важна подробност е, че Живко Коцев се е явил с адвокат по време на разпитите и всичките си показания ги е направил пред него.

Според сайта „Афера“при обиска в дома на Коцев са открити големи суми с пари и снимки от почивки с хора на известния контрабандист Николай Николов-Паскал. „Над Коцев не е оказван никакъв натиск, той сам пожела да даде пълни показания, които го изобличават в съучастие в престъпна схема“, заявиха за „Гласове“ от разследващия екип.

Днес премиерът в оставка Николай Денков застана твърдо зад главния секретар Живко Коцев, който оттегли оставката си, която подаде вчера,. По-късно твърда подкрепа за него заяви и Кирил Петков по бТВ.

Живко Коцев днес се самоосвети като разследван, защото призна, че срещу него се водят процесуално-следствени действия, а Денков го доосвети като каза, че поради тази причина не може да се даде повече информация по същество. Това означава, че Коцев е обект на разследване, защото процесуално-следствените действия се водят само срещу заподозрени в престъпна дейност.

Отчаяните действия на Кирил Петков и Атанас Атанасов, Коцев е негово протеже-брат му е висш партиец от ДСБ, сринаха имиджа на МВР и вкараха деполитизираното министерство в блатото на политическите халюцинации на ПП и ДБ.

Никога досега главен секретар на МВР, по закона най-висшата професионална фигура във ведомството, задължително деполитизирана, не се забърквал в политически скандали, нито пък е подавал и оттеглял оставка в рамките на 48 часа.

Скандалът е огромен, защото за първи път в най-новата ни история ръководството на Агенция „Митници“ и главсека на МВР са засечени с доказателства, СРС-та, снимки и записи от камери във връзки с видни контрабандисти и представители на сенчестите групировки.

Натискът върху Коцев да се върне в МВР, въпреки, че сам е подал оставка, от страна на лидери на ПП-ДБ е абсолютно скандален и пряка политическа намеса във вътрешното министерство.

Както Breaking.bg наскоро писа Атанас Атанасов е направил скандален опит за вербовка на двама служители на Военното разузнаване като обещавал високи постове срещу информация и назначаване на „наши хора“ там. От СВР вече сезираха за скандалната политическа намеса в специалната служба прокуратурата.