Комитова уволни и заместника си, който й предложил уволнения също от нея шеф на АПИ за поста

0
187
Виолета Комитова

Министърката го изгонила по телефона

Единият от тримата заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството – Тодор Анастасов, е уволнен, съобщава „24 часа“. Отстраняването му от поста е станало тази сутрин с телефонно обаждане.

Самият Анастасов бил лаконичен пред медията и казал само, че „очаквал такова нещо“. В действителност причината е, че е влязъл в конфликт с министър Виолета Комитова по отношение на пътната агенция и тя го обвинила, че той ѝ е предложил за председател на управителния съвет на АПИ Апостол Минчев, когото тя вече отстрани от поста.

Прегрешението на Минчев е, че е подписал решението на ведомствената комисия на АПИ за оценка на офертите за тунела под Шипка и не е намерил начин да отмени конкурса. Формално обаче той е отстранен, защото по думите на Комитова си е позволил да нареди спиране на всички пътни ремонти в държавата. Юридическата обосновка, вписана в заповедта, обаче е „по преценка на министъра“.

Не е ясно дали в оставащите дни на служебния кабинет ще бъде назначен нов заместник-министър, нито е ясно каква ще е съдбата на конкурса за тунела под Шипка, който е на стойност 358 млн. лв.