Шефът на „Пирогов“: Имунната система на нацията е срината, има увеличение на постковидните ефекти

0
159
Валентин Димитров

Най-големият ми успех е, че колегите в болницата ми казаха, че съм пироговец, казва Валентин Димитров

Имунната система на нацията е срината, има увеличение на постковидните ефекти. Това заяви в ефира на „Събуди се“ по НОВА ТВ директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров.

2023 трябваше да се въстанови нормалният ритъм на работа на „Пирогов“ след пандемията и годината беше много трудна, като над 250 хил. пациенти са преминали през болницата, 18 хил. от тях неосигурени. 25 хил. операции са били извършени в лечебното заведение за миналата година. Тежките случаи са много, заключи Димитров.

Между 3- и 15-16 годишна възраст са пострадалите от пиратки тази година, случайте са 10, каза Димитров. Последствията от гръмнала пиратка в ръката са тежки и водят до инвалидизация. Едното пръстче липсва на 3-годишното дете, пострадало тази година от инцидент с пиратки, каза още той.

Пирогов беше превърната в ковид болница по време на пандемията, сега при нас не се лекуват болни от ковид. Имунната система на нацията е срината, има увеличение на посковидните ефекти, каза още шефът на „Пирогов“.

Жената, пострадала при убийството на Алексей Петров била в тежно състояни, но всичко приключило положително. Прекарала в болницата повече от месец.

1,5 млн лева са разходите за пациентите от Нагорни Карабах, които в момента са изцяло за сметка на болницата, каза още той.

На въпрос дали ще подаде оставка, ако обвиненията от здравния министър се окажат верни, Димитров отговори така: „Ако излязат данни за нарушения от моя страна, ще си понеса отговорността.“

Получих политическа подкрепа, без да съм я искал. Това означава признание за това, което съм свършил. 853 хил. лева е печалбата на „Пирогов“, каза Димитров.

Най-големият ми успех е, че колегите в болницата ми казаха, че съм пироговец, посочи още той.