Корнелия Нинова: Продължаваме да искаме оставката на Кацаров

1
131
Корнелия Нинова

Не съм ваксинирана, призна лидерката на БСП, имала достатъчно антитела от първото боледуване

Корнелия Нинова призна, че не се е ваксинирала срещу коронавирус. Само преди дни стана ясно, че лидерката на БСП отново е под карантина, защото за втори път тази година е дала положителен тест.

„Нямах симптоми. Мина почти, без да усетя“, обяви Нинова пред Нова телевизия. По думите й тя не си е поставила ваксина, защото лекарите я посъветвали, че все още не е дошло времето, защото имала достатъчно антитела от първото й заразяване, което тя изкарала тежко. Когато лекарите ѝ кажат, че вече няма достатъчно антитела, тя е готова да се имунизира.

Соцлидерката обяви, че продължават да искат оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, въпреки че Румен Радев застава плътно зад него и взетите мерки.

„По-добре е да се казват грешките, защото очевидно грешките на министър Кацаров вредят на президента… Както критикувахме Борисов при първите кризи, когата бяхме първи по смъртност, така и сега. Не може за една и съща ситуация да критикуваш, а за друга да мълчиш, защото става въпрос за служебен министър“, заяви тя.