Костадинов: Ако премиерът и президентът имаха смелост да ни приемат, нямаше да гоним Денков

0
224
Снимка: Дарикнюз

Държавата ни се превръща в концлагер с въвеждането на зелените сертификати, твърди лидерът на „Възраждане“

„Държавата ни се превръща в концлагер с въвеждането на зелените сертификати. Ако зависи от мен, тези сертификати отиват в историята. Такива ограничения в Европа е нямало от времето на Втората световна война, когато ограниченията са били на расова и религиозна основа“, каза Костадин Костадинов от „Възраждане“ по БНТ.

Според него не може политически мерки да решават медицински проблем. Костадинов разказа за книгата „Настъпващата чума” на Лори Гарет, която е история на епидемиите и разказва как са били преборени последните 10 пандемии. „Всичко е на базата на медицинските решения, а това днес е рекламна и агресивна кампания на търговски продукти“, заяви Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ отрече да е имало посегателство върху министъра на образованието Николай Денков преди няколко дни, като нарече това „клевета“.

„Никой не му е посягал, както каза и самият Денков. Това, което стана пред МС, беше защото отказаха да приемат хилядите протестиращи граждани. Излезе незнаен представител на МС и каза, че ще приемат 4 човека, като обещаха това да стане до 15 минути, но мина час и никой не дойде. Тогава е излязъл Денков, те са го разпознали и са тръгнали след него, за да разговарят“, обясни Костадинов.

„Ако премиерът и президентът имаха смелост да ни приемат, нямаше да гоним Денков“, заяви Костадинов  и допълни, че мъжеството в политиката не важи за Радев.

„Има външен натиск и той се огъна, това означава, че е зависим. Предаде народа и ще понесе големи политически последствия. Много мило, че донесе благата вест, че някой от Брюксел ни е позволил да имаме атомна централа. Това е унизително. Каква е разликата между СССР и ЕС? Едно време така Тодор Живков ходеше“, припомни лидерът на „Възраждане“.