Костадинов: Искате от мен извинения, че съм се защитил, а не от лицето, показало среден пръст

0
110
Митев дърпа вратовръзката на Костадинов. Снимка: архив

Той ще подаде ли оставката си, пита лидерът на „Възраждане“

„Никой няма право да говори лъжи и клевети за това, че съм си купил къща с пари от субсидията, че имам спестявания в евро. Това е от страх, че „Възраждане“ расте и затова трябва да бъда максимално дискредитиран“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов пред БТВ по повод думите на Искрен Митев от ПП, които предизвикаха напрежение в пленарната зала преди дни.

Костадинов показа и документи от прокуратурата след проведена проверка именно за това как „Възраждане“ са харчили субсидията. От тях става ясно, че няма никакви нарушения и държавното обвинение е установило, че няма присвояване на субсидия от страна на председателят на „Възраждане“ или друг член на партията. Костадинов показа и последната си декларация пред КПКОНПИ където пише, че има спестяване около 13 хиляди лева, а не в евро, както обяви Митев. Освен това има ипотечен кредит в размер на 180 хиляди лева.

„На фона на всичко това да излиза народен представител и да говори лъжи си е чиста клевета“, категоричен бе Костадинов и допълни, че е отишъл при Митев, за да го попита защо лъже от трибуната, като не е имал намерения да изпълни заканата си и да разбива носа на депутата от ПП. Освен това отрече да го е наричал охлюв. Лидерът на „Възраждане“ допълни още, че е поискал право на отговор от председателстващия Кристиян Вигенин или изказване, но такова не му е било разрешено.

Запитан дали не се притеснява, че в същото време гости в залата са били деца и какъв пример дават депутатите, Костадинов заяви: Показах, че когато един човек има наранена чест, то трябва да се защити. Аз съм мъж и имам чест. Беше ми отказано да отговоря на лъжите по какъвто и да е начин. Извинявам се на децата, че станаха свидетели на едно просташко и инфантилно поведение от страна на Искрен Митев. Вчера един от техните депутати показваше среден пръст в пленарната зала и това лице е член на комисията по култура. От мен искате извинения, че съм реагирал мъжки в тази ситуация, но ще подаде ли той оставката си“, запита Костадинов./Tribune.bg