Костадинов нарече ДБ и ПП доносници, лицемери, измет, паплач

0
281
Брифингът на "Възраждане"
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

„Възраждане“ дадоха извънреден брифинг, на който обвиниха ПП и ДБ, че умишлено бойкотират съдебните промени

Изключително остри и тежки обвинения отправи към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов на извънредна пресконференция в парламента. Повод за гнева му бе гласуване по време на закритото заради докладите на службите заседание, на което мнозинството реши, че срокът за предложения между първо и второ четене на НПК ще е 7, а не 3 дни, съобщава „24 часа“.

„Гласуването бе по предложение на „Доносническа България“. Те поискаха да се намалят сроковете за НПК и Закона за съдебната власт, които бяха приети на първо четене, от 7 на 3 дни. Ние го подкрепяме. На гласуването се оказа, че тези, които го предлагат, не бяха в пълен състав. Не само от ДБ липсваха трима, а от ПП една трета“, разгневи се Костадинов.

В зала били едва 40 от ПП, докато от „Възраждане“ липсвал само един депутат, станал татко за втори път миналата седмица. И гласуването минало с 88 „за“, 84 „против“ и 16 въздържали се.

ГЕРБ/СДС

Няма такива долнопробни лицемери като тези пропаднали типове, продължи Костадинов, заобиколен от всичките депутати от партията си.

И няколко пъти нарече ДБ „Доносническа България“ и измет, а ПП – „Прати ни посолството“.

Костадинов посочи, че двете партии за втори път саботират съдебните промени – „миналата седмица заради тази неорганизирана паплач това стана с първата поправка“. Според него обяснението е едно – ако се махне Гешев, тази политическа паплач нямало да има основание да съществува. Дори се пошегува, че ако при земетресение паднел Паметникът на Съветската армия, съвсем нямало да имат повод за съществуването си.

„Минават всякакви граници. Същата тази паплач от „Доносническа България“, която е утайката на българската политика, непрекъснато се упражнява по наш адрес – от съдебната реформа до глобалното затопляне. Залива обществото с фалшиви новини. За втора поредна седмица проваля съдебната реформа. Надяваме се на тези избори техните избиратели да ги накажат“, продължи да се ядосва Костадинов. И посочи, че партията му продължава да осигурява кворум.