КПКОНПИ внася иск за 12 млн. лв. срещу човек на Васил Божков

0
565
Борис Бекяров Снимка: Флагман

Борис Бекяров е обвинен за участие в организирана престъпна група

Искови молби за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата ще бъдат внесени в окръжни съдилища в страната на стойност 18 303 958,20 лв., съобщиха от КПКОНПИ. В претендираната сума са включени 18 недвижими имота, както и осем моторни превозни средства.

Единият от исковете е за 12 186 620 лв. Той е срещу Борис Бекяров, обвинен за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни престъпления в особено големи размери, подкуп и длъжностни престъпления.

Над 4,3 млн. лв. се претендират от наследниците на А.М., като КПКОНПИ е установила значително несъответствие в доходите. Обвиненията от прокуратурата са за извършване на лихварска дейност без съответно разрешение. В исковата молба пред съда са включени и девет недвижими имота и едно моторно превозно средство.

Комисията търси и 73 471,39 от Трифон Филев, който е обвинен за това, че в качеството си на длъжностно лице – митнически инспектор на МП „Калотина“, е участвал в организирана престъпна група за подкупи.

Останалите средства, претендирани от КПКОНПИ, са от лица, обвинени като участници в престъпна група за производство и разпространение наркотици; от обвинен за документна измама; както и обвинен за участие в престъпна група за финансови и данъчни престъпления и други.