Кристина Патрашкова осъди и на втора инстанция Слави Трифонов за 50 000 лв.

0
213
Кристина Патрашкова

Радвам се, че правото възтържествува, коментира Патрашкова

Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция делото, което му заведе Кристина Патрашкова. Журналистката потърси правата си в съда далеч преди Трифонов да афишира намеренията си да създаде партия и да участва активно в политическия живот у нас. Патрашкова спечели, след като в „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви дълго време беше обиждана и унижавана, включително и с долнопробни скечове на сексуална основа. През 2021 година Софийският градски съд прецени, че тя е претърпяла неимуществени вреди в размер на 25 000 лева, съобщава „Филтър”

Последваха две жалби. Първата е от адвоката на Патрашкова – известната юристка Екатерина Димитрова, която обжалва неуважената част от частичния иск в размер на 50 000 лева (при пълен размер от 300 000 лева). Адвокатите на Трифонов пък обжалваха въобще решението с мотива, че това били скечове и не следвало ищцата да е претърпяла вреди. В крайна сметка втората инстанция – Софийският Апелативен съд уважи искането на адвокат Екатерина Димитрова и осъди „Седем-осми“ АД да заплати 50 хил. лева. С разходите и лихвите по делото сумата ще набъбне на над 65 хиляди лева, изчисляват запознати със съдебните дела.

„Радвам се, че правото възтържествува – коментира събитията Кристина Патрашкова, която научи за съдебната победа навръх рождения си ден. – Възнамерявам голямата част от сумата да даря на фондацията на името на моя баща професор Тодор Патрашков. Всяка година фондацията награждава лекари от Военно-медицинска академия. Смятам, че е много важно да бъдат поощрявани добрите практики в медицината. Днес и хората, и обществото са болни, и всякакви подобни каузи могат да са от обществена полза. Специално искам да благодаря на адвокат Екатерина Димитрова за това, че прие присърце това дело. В случая беше важно да се покаже, че в XXI век една жена не може да бъде подлагана на подобен систематичен тормоз.“

Съвсем наскоро името на Екатерина Димитрова се завъртя в мейнстрийма като възможен служебен министър на правосъдието в задаващия се служебен кабинет. Два пъти тя е избирана за адвокат на годината и два пъти за адвокат №1 в медиите.