Лорер сам си пише в чата и си благодари от името на “обикновен варненец“, на когото уж „помогнал“

0
227
Лорер си купува салатки по време на предизборна кампания.

Найо, ти си виновен! Защо не си казал на Лорер да си вземе втора sim карта и да я сложи на отделен смартфон? От него да си пише благодарствени смс-и от избиратели, а на другия си телефон да си ги получава, пише Борислав Цеков

Фейсбук избухна след пореден гаф на висш кадър на ПП-ДБ. Този път в капана на чатовете попадна самият Даниел Лорер, пише Тribune.

Един от основателите и идейни ръководители на „Промяната“ се похвали, че получил съобщение от „благодарен обикновен човек“, на който той бил помогнал. Обаче политикът съвсем е забравил, че когато получаваш съобщение на вайбър, то е позиционирано вляво, а когато изпращаш – вдясно. Та, така се оказа, че Лорер сам се вкара в собствения си капан на манипулацията и когато осъзна грешката си, вкара „скрийншота“ в другия ъгъл, обаче този път с час 16.44, или 8 часа след първия публикуван със същото съдържание.

Това определено не беше подминато от наблюдателни ползватели на фейсбук.

„Добро утро, Даниеле! Как спа?“, написа профил с име Мишел от Съпротивата и приложи давете картинки.

Икономистът Михаил Кръстев иронизира ситуацията така:

Оптимист съм за бъдещето на България.
Daniel Lorer пуска скрийшот с благодарност от гражданин.
Текстът е поместен вдясно, където излизат собствените съобщения. Тоест благодарността е писана от самия него.
След коментари под поста трие скрийншота и вече пуска такъв, който е вляво, но писан часове по-късно.
Не знае, че Facebook има история на корекциите в постовете.
Няма как да не пребъдем с такъв политически елит.

Ето и шеговити коментари на специалиста по конституционно право доц. Борислав Цеков:

Борислав Цеков Снимка: фейсбук

Ама, извинявай, Найо, но ти си виновен! Защо не си казал на Лорер да си вземе втора sim карта и да я сложи на отделен смартфон? От него да си пише благодарствени смс-и от избиратели, а на другия си телефон да си ги получава, да прави скрийншот и цап – във фейса. Толкова е елементарно. А той… Но ти си виновен, Найо!

– – –

Киро, защо трябва Лорер сам да си пише и сам да си праща поздравителни смс-и от „избиратели“? Защо? Вместо да върши други неща. Централизирайте малко нещата. Възложете на Ленчето да ги прави тези смс-и. Тя Търговския регистър реди сама от компютъра, та едни смс-и до Лорер няма да скалъпи от „признателната общественост“ на N-ския град. Така се прави, драги Найо. Нарича се оптимизация на процесите.