ЛОШОТО вече има свой президент и свое правителство

0
532
Снимка: фейсбук

В словото си при представяне на новото правителство Радев нито веднъж не постави акцент върху евроатлантическата ориентация на страната ни

коалиция
Александър Йорданов

Александър Йорданов, фейсбук

ПАМЕТ И ПОЧИТ

Заедно с председателя на СДС д-р Румен Христов днес отдадохме почит към делото на американския президент Роналд Рейгън, подкрепил България по пътя ни към свобода и демокрация. Неговото управление направи възможно разпадането на първата комунистическа държава и нейното изчезване от политическата карта на света.

Ние получихме своя исторически шанс за свободно и демократично развитие. Използвахме го успешно. И днес България е там, където моето поколение мечтаеше да бъде – в НАТО и ЕС, съюзник на САЩ, а не на Русия. Аз работих за сбъдването на тази мечта. Имах и щастието да бъда приет от президента Рейгън и да разговарям с него на 28 февруари 1991 г. Това е съдбовна среща в моя живот.

Днес за съжаление България е в политическа криза. Назначеното от проруския ни президент служебно правителство не дава надежда за излизане от нея. Не дават такава надежда и левите, и популистки „протестърски“ партии у нас. Затова ни очакват трудни месеци и дано не са години.

Винаги, когато се напуснат здравите основи на демократичното статукво, се стига до несигурната недемократична промяна. Показателно е, че в словото си при представяне на новото правителство президентът Румен Радев нито веднъж не постави акцент върху евроатлантическата ориентация на страната ни. А тя е завещанието на Роналд Рейгън, тя е постижението на моето демократично поколение. И трябва да се защитава с дела всеки ден. Защото тя и само тя, е гаранция за добър и смислен живот на следващите поколения.

Скъпи приятели на демокрацията, ЛОШОТО вече има свой президент и свое правителство. Ето защо е необходимо ние работим за ДОБРОТО на България. Това е нашата съдба.