Майката на убития Митко: Той беше приятел с близнаците, които го заровиха

0
130
Атанаска Бакалова, майката на Димитър, е съкрушена от мъка. Снимка: 24 часа

В Цалапица се заговори, че в основата на убийството може да стоят и наркотици

24-годишният Димитър Малинов е бил близък с близнаците Валентин и Борислав Динкови, които след убийството му са помогнали за заравянето на тялото му.

Това разкри пред „24 часа“ майката на Митко Атанаска Бакалова. Съсипана от скръб, жената разказа, че същия ден, в която синът й е и изчезнал, Димитър помагал на единия близнак да боядисват помещение.

„Всичко стана ето тук, последното ми виждане със сина ми. Впоследствие разбрахме, че Рангел го е търсил да го бие. Сутринта позвъних на неговия приятел Тихомир Попов, да го питам дали го е виждал. Той ми отговори с „не“, разказа майката.
По думите й Борислав Динков, единият близнак, обяснил, че Димитър му поискал 100 лева, за да ходи на планина с баща си. „Това не е вярно. На Митко не са му трябвали пари“, категорична е Атанаска. Още тогава тя се усъмнила, че нещо не е наред в твърденията на близнаците.

Според нея Рангел Бизюрев устроил капан на сина й, като се скрил на задната седалка в колата на близнаците, а те извикали Димитър.

Майката и до ден-днешен не знае каква е причината за зверското убийство на сина й. Казва, че преди да излезе от къщи на 20 юли, Митко бил в добро настроение. Чатил си по телефона и се смеел. Вечерта около 22,30 часа получил обаждане. Казал „Ей сега идвам и излязъл“. След това не се прибрал.

Бакалова е убедена, че негов познат му се е обадил, но не знае кой е той.

За сочения за екзекутор на сина си Рангел Бизюрев Бакалова казва, че няма информация Митко да е бил близък с него.

В Цалапица продължава да ври и кипи. Хората са непреклонни и казват, че няма да спрат с протестите. Тази вечер отново излизат.

Основната версия в селото е, че Димитър е взел пари от Рангел и не му ги е върнал. Прокуратурата също обяви, че проблемът между двамата е финансов, но не ставало въпрос за дълг.

Част от жителите не изключват да става въпрос и за наркотици. Майката обаче отхвърля това. „Синът ми не е употребявал дрога, нито са изчезвали пари от къщи“, категорична е тя.
Мъжът й, с когото живее – Данчо Бимбалов, твърди, че разследващите са намерили наркотици в дома на близнаците. По думите му доста хора в Цалапица имали проблеми с Валентин и Борислав. Двамата братя налитали на бой, а последно преди месец пребили момиче.