Манолова: Правителството се провали

0
183
Мая Манолова

Първите му 100 дни преминаха под знака на пълна безпомощност, твърди тя

Първите 100 дни на правителството преминаха под знака на пълна безпомощност. Има огромна разлика между оценката, която Кирил Петков си даде, и тази от 3,50, която дадоха българските граждани, коментира пред Нова нюз Мая Манолова.

„Подкрепяхме „Продължаваме промяна”, но провалът на това правителство и огромното разочарование сред хората е, защото не се изпълняват поетите обещания. Социалната политика е провал, българските домакинства не са подкрепени от държавата. Обещанията за прекратяване на порочните практики не се случиха“, добави тя.

По думите ѝ и в следващите правителства ще се появи нуждата от комисия по ревизия.

Манолова коментира и избора на управител на БНБ. Според нея това, че коалицията има две кандидатури, не е добре. Тя подчерта, че нападките се правят именно от техни представители, а разломите в коалицията стават заради кадрови или лобистки теми. Според нея кандидатурата на Любомир Каримански е по-добра. Той е показал качества на професионалист, на човек, който умее да слуша и да води диалог.

На 2 май предстои да бъде учредена новата партия „Изправи се България”, която ще бъде създадена върху гражданската платформа „Изправи се БГ”, допълни още тя.