Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат от Бургас в партията на Александър Томов-Лупи

0
167
Маринела Арабаджиева Снимка: фейсбук

Тя е вписана на пето място в листата на „Движение „Заедно за промяната“

Подсъдимата бизнесдама Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат от Бургас, съобщава Флагман.бг.

Тя е вписана на пето място в листата на „Движение „Заедно за промяната“, в което влизат „Българските социалдемократи“, „Евролевицата“ и ПП „Европейска сигурност“. Политическото обединение е изградено около бившия вицепремиер и бос на ЦСКА Александър Томов-Лупи.

Водач за 2 МИР е Николай Росенов Колев, а на втори – Мария Тодорова Янкова.

Председателят на РИК Бургас адв.Михаил Хаджиянев потвърди новината. „Да, имаме подадена листа с този кандидат-депутат. Към момента документите са обработени и в 18 часа ще се вземе решение за регистриране заедно с другите партии, които подадоха документи вчера и днес“, уточни Михаил Хаджиянев.

Маринела Арабаджиева е второто изненадващо име сред кандидат-депутатите от Бургас. Както стана ясно, номиниран от ПП „Бригада“ е също подсъдимия Миню Стайков.

Маринела Арабаджиева е подсъдима заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Тя е с най-леката мярка за неотклонение, а делото срещу семейството й върви много бавно в Специализирания наказателен съд.

Кандидатурата ѝ за депутат ще я предпази единствено от евентуално повдигане на нови задържания и обвинения, но по никакъв начин няма да се отрази на образуваните до момента досъдебни производства.