Маските в градския транспорт и големите обекти остават

0
17
Снимка: архив

Нещата не са приключили и сме много внимателни с всяка една нова стъпка, коментира доц. Кунчев

Там, където има струпване на много хора, няма как да се махнат маските, тъй като рискът започва да става неприемлив. Много сме внимателни в преценката. Продължават спорове и между нас кое как да бъде. За градския транспорт и големи обекти за момента това няма как да се случи, заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той уточни, че в момента се намираме в спад на разпространението на вируса, но учените са категорични, че в бъдеще ще има още такива. Индийският щам е най-разпространеният. Нещата не са приключили и сме много внимателни с всяка една нова стъпка, коментира доц. Кунчев.

Много хора загинаха. Това е стрес не само за България, но и за целия свят. Следващ такъв вирус може да се появи до 10-15 години – учените са категорични, че такива ще има, каза още той.

По повод освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев от поста му Кунчев каза: „Нещата са неприятни. Той се чувства обиден. Има две гледни точки – правна и човешка. От правна – всеки работодател има право да освободи пенсионер. От човешка – искам много да му благодаря.“