Мъжете свършиха: Русия праща на фронта в Донбас и затворничките

0
104
Снимка: pixabay

За по-малко от една седмица в направление Бахмут успяхме да унищожим повече от 1100 вражески войници, каза президентът Зеленски

За да попълнят загубите в жива сила на фронта в Донбас, руските окупатори миналата седмица са прехвърлили влакова композиция със затворници. Това се съобщава Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) във Facebook.

Отбелязва се, че на фона на тежките загуби на личен състав във войната нашествениците използват алтернативни източници за попълване на личния си състав.

„Така например миналата седмица към Донецка област се движеше влак с вагони с решетки. В един от вагоните бяха превозвани затворнички“, съобщава Генералният щаб.

За по-малко от седмица само в направление Бахмут са унищожени над 1100 руски окупатори, заяви във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски.

„За по-малко от една седмица – от 6 март насам – и само в направление Бахмут успяхме да унищожим повече от 1100 вражески войници – това са невъзстановими загуби на Русия, загуби точно там, край Бахмут. Плюс поне още 1500 ранени в такава степен, че не могат да продължат да се бият. Плюс десетки единици унищожена вражеска техника. Плюс опожарени руски складове за боеприпаси – повече от десет“, заяви държавният глава.

През миналото денонощие ВСУ са отблъснали над 100 атаки на руснаците на пет направления.

„Въпреки значителните загуби врагът продължава настъплението си в направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка, Марийка и Шахтьор. През изминалото денонощие частите на Силите за отбрана отблъснаха 102 вражески атаки в тези направления“, отбелязаха от Генералния щаб в Киев.

На Купянското и Лиманското направление окупаторите се опитват да пробият отбраната на украинските войски.

„Проведени са неуспешни настъпателни действия в районите на селищата Двуречная, Невское, Червонопоповка, Кременна, Дубрава, Белогоровка и Верхнекаменское“, отбелязат от ВСУ.

На Бахмутското направление врагът не се отказва от опитите да превземе град Бахмут.

„Нашите защитници отблъскват вражески атаки и в районите на Васюковка, Минковка, Орехово-Василевка и Ивановское“, се казва в доклада на Генщаба.

Руснаците са предприели неуспешни офанзиви по направленията Авдеевка, Марийка и Шахтьор в районите на населените места Дамянка, Авдеевка, Водяное, Северное, Первомайское, Маринка и Победа.

Отбелязва се, че през последните 24 часа противникът е нанесъл три ракетни удара, включително по обект от гражданската инфраструктура в Славянск, Донецка област. Освен това окупаторите са нанесли осем въздушни удара и са изстреляли 49 ракети, пише OFFnews.