Местните структури на БСП оставени на „фотосинтеза“ от Корнелия Нинова

0
130
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Лидерката на партията не е превела нито лев отчисления от държавната субсидия към тях от октомври 2020 г. до днес

Председателят на БСП Корнелия Нинова е поставила местните структури на БСП пред фактически фалит алармираха социалисти пред BGReporter.info.

По думите на ощетените организации лидерката на партията Нинова не е превела нито един лев отчисления от държавната субсидия към тях от октомври 2020 г. до днес. Дори повече, според правилата на партията депутатите от различните райони плащат като процент от заплатата си членски внос в централата на БСП. Ръководството от своя страна е длъжно да превежда определен процент към общинските структури, излъчили депутат. Тези пари също не са превеждани от 4 години.

„Сега чакаме през юни новия транш от субсидията и ще видим дали ще получим нещо, или отново парите ще бъдат задържани без мотив и обяснение“, жалват се председатели на районните структури в БСП.

Социалистите на практика са поставени пред оцеляване на „фотосинтеза“, като съществуват само от събран членски внос, от който са длъжни да очисляват и към централното ръководство. Така за тях на практика остават жълти стотинки, с които се очаква да извършват своята дейност.

„Сега в навечерието на Първи май се очаква от нас да организираме активност по места. С какви финанси да го направим, след като едно такова мероприятие струва между 8 и 12 хил. лв.“, питат представители на лявата партия.

На фона на нищожната субсидия заради краха на БСП, ковид кризата и намаляващата членска маса заради политиките на ръководството през последните години, не получават дори полагаемите средства от „Позитано 20“. От структурите се очаква да печелят избори, но за това са нужни средства, жалват се представителите на столетницата. Те подозират в това умишлено сриване и заличаване на цели организации, защото едва ли биха издържали още дълго без средства и ще трябва да саморазпуснат в един момент, защото не могат да плащат наеми и ток за помещенията си.

Те подчертаха, че въпросът за „задържаните“ и неизплатени средства към тях неведнъж е поставян пред ръководството и лидера, но така и не са получили никакво обяснение от нея или друг член на ръководството.