Минеков не проумя, че не е професорът със захабеното ловджийско елече, а министър на културата

0
259
Снимка: фейсбук

Професорът приличаше най-вече на онзи амфетаминен британец, който се сби с ченгетата преди години на Черно море

Асен Генов Снимка: фейсбук

Асен Генов, фейсбук

Преди време един британски гражданин беше предозирал с амфетамини някъде по Черно море. В това си героично настроение той се беше бил с полицията, бягал, мушил колите на МВР с вилата на някакъв мотокар и в крайна сметка, по спомен, се беше опитал да се самоунищожи с гаечен ключ или нещо подобно. На другата сутрин, естествено, журналистите го бяха „налазили“ в болницата, а той, окован към леглото с пранги, първото нещо, което каза, беше: кого съм убил?…

Изгледах вчерашното участие на Минеков при Надя Обретенова в „Още от деня“ на БНТ. И веднага се сетих за инцидента с британския турист у нас.

Медиите ни са предозирали с Борисов. В това няма и грам основа за спор или съмнение. Медиите ни са незадоволителни от към качество на анализа. Да, повечето от тях, и добрите, и лошите, са част от „играта“ и обслужват определени политически цели. Едните пишат за „ШОК И БОМБА“, а другите – за „Завръщането на Джедаите“. Разликата е само в това, дали харесваме тези, в чиято полза и услуга са индоктринирани.

Да, Кошлуков попадна в кабинета на БНТ след тежък политически компромис, оставяйки много дълбоки съмнения, че е корпулентно политическо назначение. Да, Кошлуков не успя да даде убедителен отговор по същество за „стажа“ си в АЛФА ТВ и прочее.

И да, повечето „интервюта с шефа“ са по правило безинтересни. Шефът на БНТ няма как да даде трудно интервю на свой подчинен в БНТ. Няма такъв филм.

Минеков обаче се изложи като описания в началото инцидент с предозиралия с амфети британец, който неуспешно беше влезнал в ролята на Супермен. Професорът трябваше да отговори на въпросите на Обретенова. Те бяха съществено важни за спора му с Кошлуков. Минеков трябваше да влезе в диалог, ако наистина мисли, че може да защити тезата си. Минеков трябваше да демонстрира уважение към аудиторията на БНТ. Минеков трябваше да проумее, че не е на митинг. Че не е професорът със захабеното ловджийско елече, а министър на културата, който говори не на екзалтираната тълпа на улицата, а на българските граждани.

Но не проумя. А уж е професор.

Професорът приличаше най-вече на онзи амфетаминен британец, който се сби с ченгетата преди години на Черно море…