Актьорът Владимир Карамазов за Минеков: Дано никога не видим този човек и дано никога такъв като него не застава на ръководен пост

0
260
Гробарят Минеков

Обсебен от някакво негово си лично отмъщение, изговори тонове лъжи, обиди много хора и за малко да погуби Народен театър

Владимир Карамазов, фейсбук

Един ден след новината. Извинявайте, че ви занимавам с това, но този човек (вече бивш министър на културата) извърши извънредни неща. Обсебен от някакво негово си лично отмъщение, изговори тонове лъжи, обиди много хора и за малко да погуби Народен театър.

Не се занимаваше с аргументи, а с клюки. Този му бил казал, онзи му бил казал, одити, насаждане на омраза, арогантност и какво ли още не. Видяхме, че е възможно човек на такъв пост да действа като жълта преса и феодал. Един път не се поинтересува от конкретните и верни обстоятелства. Жаден за слава и интервюта.

Вчера трупата на театъра ликуваше. Без може би 5 човека. В театъра съм от 21 години и никога не съм виждал трупата така обединена и силна. Актьори от различни поколения с различен начин на мислене. Това е добрата новина след мандата на този министър – единствения сменен министър!

Дано никога не видим този човек и дано никога такъв като него не застава на ръководен пост.  Може би това желание е утопия.