Минеков не знае какво са фалшиви новини

0
505
Димитър Николов

Човекът назначил собственика на „Информиран. нет.“ за съветник, обаче обеща да се бори с тях до дупка

Ние не знаем що е фалшива новина и Европейската комисия не знае. Това обяви министърът на културата Велислав Минеков в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ-СДС Димитър Николов.

Министърът бе попитан какво прави неговото ведомство по отношение на сайтовете за фалшиви новини и публичния регистър на доствачици на медийни услуги.

Интересно е да се отбележи, че Минеков назначи за съветник протестъра и доверено лице на Мая Манолова Светослав Трайков. Според публикации в медиите за разследване на ГДБОП последният е свързан със сайта за фалшиви новини и компромати „Информиран.нет.“ заедно с депутата Арман Бабикян, който плаща хостинга на сайта.

В изложението си Минеков не отговори на въпроса на депутата от ГЕРБ-СДС Димитър Николов и не спомена сайта „Информиран. нет“.

Според различни публикации сайтът не е подал декларация в публичния регистър за доставчици на медийни услуги. Министърът съобщи, че по закона са направени 44 проверки и са съставени 23 акта.

Г-н Минеков насочете се към сайтовете за фалшиви новини, а не се фокусирайте към утвърдени медии като вестник „Труд“ и БНТ“, посъветва Димитър Николов.