Министър Шишков: Строителите на интерконектора с Гърция не са завършили част от поетите ангажименти

0
105
Иван Шишков Кадър: БТВ

Оказало се, че монтираните акумулатори в акумулаторните помещения и в Хасково, и в Стара Загора не са такива каквито били по проект

Частично имаме довършени част от нещата, но за съжаление част от поетите ангажименти не са завършени. Това обяви регионалният министър Иван Шишков след среща със строителите на интерконектора с Гърция.

Оказало се, че монтираните акумулатори в акумулаторните помещения и в Хасково, и в Стара Загора не са такива каквито били по проект. За да отговарят помещенията на противопожарните изисквания, в тях трябвало да се сложат вентилатори.

„Бяхме направили график за довършването на минималните строителни дейности, които бяха останали. Днес имах доста делови и даже остър разговор със строителя. Той пое ангажимент до неделя вечер обектът да е готов. Това, което мога да кажа, че в понеделник в 11:30 отново ще направя проверка и се надявам да видя завършен първия етап. Строителният надзор си е представил почти всички документи, а строителя забелязвам, че не ги подава в нужното темпо“, критикува още служебният министър.

Той допълни, че МРРБ води разговор с всички общини да си вземат удостоверенията от кадастралните служби. В петък строителят на интеконектора с Гърция ще се срещне с областния управител на Кърджали, с когото трябва да изчистят детайли около съгласието на общината, че приема обекта без забележки.

Иван Шишков все пак се надява до неделя, строителят да завърши първия етап от газовата връзка.