МВР отрича да е събирало глоби от пътни нарушения на границата

0
61
ГКПП Калотина

Пътуващите направили опашки, защото решили да плащат на място

Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи информира, че след извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата. Това пишат от МВР.

Категорично опровергаваме медийни публикации, в които се казва, че личните документи на граждани са били задържани от „Гранична полиция“, докато не заплатят глобите си от пътни нарушения.

Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва вeднага на граничния пункт. Опашки са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага.

С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява.