Не, че това държание им помогна. Нито направиха Кирил Петков да изглежда по-адекватен, нито успяха да намачкат Делян Добрев, въпреки дружното крякане на два гласа

0
640
Водещите на Нова Виктор Николаев и Мира Иванова.

Някой да каже на водещите, началниците и редакторите им, че бадева харчат парите на спонсорите. Крайният ефект от усилията им е точно обратният на желанието на спонсорите

Стоян Иванов, фейсбук

апартамент
Стоян Иванов

Не, че това държание им помогна. Нито направиха Кирил Петков да изглежда по-адекватен, нито успяха да намачкат Делян Добрев, въпреки дружното крякане на два гласа.

Някои политици, при това не само от ГЕРБ, намериха противоотрова за мръснишкия номер, който български телевизии прилагат отдавна (и аз съм го учил от преподаватели от BBC и големи американски телевизионни мрежи, само че преди 20 – 30 години това беше в графата „не правете никога така“). А именно да говорят едновременно с госта, като неговият микрофон се заглушава съзнателно от тонрежисьора; постоянно да задават все нови и нови въпроси – преди да са дали време на госта да отговори на предния; да сменят светкавично темата, ако посоката на отговора не им харесва; да използват внушения и тенденциозни лъжливи твърдения под формата на въпрос и т.н. Добрев, а и други политици, вече си избират три-четири опорни пропагандни точки, които повтарят по време на това изнасилено интервю, като въобще не се мъчат да следват хаоса на картечната скорострелност на водещите. Водещите се вбесяват от очевидния за непредубедения зрител провал на опитите им да смачкат госта… и започва да им личи.

Разбира се, зрителите губят от такъв тип интервю в кавички, но една част от тях започват да съчувстват на подложения на логореен обстрел гост. И тази тактика ще се усвоява от все повече политици.

Някой да каже на водещите, началниците и редакторите им, че бадева харчат парите на спонсорите. Крайният ефект от усилията им е точно обратният на желанието на спонсорите.