Невяна Митева: На 21 ноември да не позволяваме да бъдем затворници в собствената си държава

0
91
Невяна Митева

Опасно е за България цялата власт да се концентрира в ръцете само на един човек, каза кандидатката за вицепрезидент, която посети Видин и Монтана

„Най-чувствителната тема за човека е да му отнемеш свободата, затова ви призовавам на 21 ноември да не позволяваме да бъдем затворници в собствената си държава. Вярваме, че има надпартийни, национални цели, към които да се стремим заедно. Не трябва да бъдем заложници на нашето бъдеще“, каза Невяна Митева на среща с граждани във Видин днес. Кандидатът за вицепрезидент обиколи града и поздрави стотици видинчани, че са показали на цяла България как може да се постига резултат, когато има желание за промяна.

За съжаление, вчера станахме свидетели как лидерът на една от най-старите политически партии наруши мълчанието си, за което сама се упрекна. Все пак признанието й заслужава уважение, защото българският народ трябва да знае за това зловещо задкулисие, за което никой досега не си позволяваше да говори открито, каза Невяна Митева пред хората.

Благодаря на госпожа Нинова за смелостта между двата тура да каже на българския народ какво се случва с нейната партия.

Не само нейната партия е засегната, засегнати са всички партии, които имат амбиции да се нарекат “демократични”, каза кандидатът за вицепрезидент. Тя допълни, че вече няколко месеца страната, откакто цялата власт е в ръцете на президентската институция, чрез служебния кабинет, изпада във все по-тежка ситуация, няма управление на здравната криза, цените се увеличават, хората нямат стабилност и сигурност за бъдещето си.

Невяна Митева посети и град Монтана.

Опасно е за България цялата власт да се концентрира в ръцете само на един човек. И мисля, че всички партии вече виждат и разбират това, каза кандидатът на среща със стотици монтанчани.

„Цялата власт в момента е концентрирана в президентската институция и всички сме свидетели какво се случва в държавата – здравна криза, икономическа криза и инфлация. Проблеми в енергетиката, които рано или късно ще стигнат до всеки от нас чрез сметките за електроенергия. Бизнесът вече усети този тежък удар, безспорно той ще се отрази на всеки един от нас. Вече го усещаме чрез цените в магазините. Само за последните месеци, нашата съседка Румъния ни изпревари 20 пъти в икономически растеж. 20 пъти. А ние не успяваме да се обърнем към хората си, за да можем да им помогнем в тази критична ситуация“, коментира Невяна Митева.

Кандидатката за вицепрезидент сподели тревогата си, че в момента много хора са подложени на репресии заради избора за кого да гласуват. Не само вие сте обект на тези репресивни отношения. След вчерашната оставка на г-жа Нинова репресиите се насочиха и към още една политическа сила, и то с пълната си сила на механизма, който има в момента в цялата държава и президентската институция.

Затова обърнете се към вашите приятели, симпатизанти на партията БСП, те в момента имат нужда от добра дума и са в същото положение в което сте и вие, каза Невяна Митева.

Това, което наблюдаваме, реално е заплаха за демократичната система и парламентарната република, каза Невяна Митева. Тя разказа, че с проф. Герджиков няколко пъти са призовавали г-н Радев да покаже проекта си на конституция. „Може би ще го видим след изборите, когато той е убеден, че цялата власт ще е само за него. И можем само да гадаем какво да очакваме в този проект. А той няма да е добър за нашата парламентарна република“, каза Митева.

Тя припомни, че в момента всички партии усещат резултатите от действията на настоящата президентска институция към тях. „Загубиха ИТН, водачи от предните избори. Загубиха и Демократична България, също със значителни проценти. Загуби безспорно една от най-старите партии в България – БСП“, изреди част от тях Невяна Митева и допълни, че това е машина, „която работи срещу българите“.

Невяна Митева призова хората да гласуват и допълни, че на 21 ноември машинният вот ще бъде една идея по-лесен за всички, които ще гласуват, защото изборът ще е само между две кандидат-президентски двойки, които са на финалната права. „Изборът за президент и вицепрезидент е мажоритарен избор и вярвам, че ще разпознаете в мен и в проф. Герджиков онези българи, които ще ви гарантират, че вашият глас ще бъде представен в президентската институция“, каза тя.