Никой в ЕС няма да ръкопляска на такава смяна на главен прокурор

0
1255
полиция
Иван Гешев

Атаката срещу Гешев започна, когато той започна да разследва антуража на президента

Веселин Желев

Веселин Желев, фейсбук

Гарантирам ви, че никой в ЕС няма да ръкопляска на такава смяна на главен прокурор. Самият подход още повече руши доверието в българското правосъдие. Отчайващо е, че в българските медии никой като че ли не вижда и не предупреждава за това. Безнадеждно е поддаването на масовата психоза и на пропагандата.

Всички сякаш са слепи за простия факт, ча атаката срещу Гешев започна, когато той започна да разследва антуража на президента.

Глупости на търкалета са, че прокуратурата недопустимо нахлула в сградата на президентството. Това е рутинен акт на претърсване и изземване, извършен с разрешението на съдия. Сградите нямат имунитет. И президентските съветници нямат.

Глупости, че не можел да публикува части от СРС-та. Може. Той ръководи предварителното производство.

Българската полиция биела, тези, дето я замеряха с бомбички и бутилки.
Който реве срещу това, явно не го е била френска или белгийска полиция. И мене не ме е била, но съм ги виждал отблизо как бият. И на никого през ум не му минава да ги разследва. Колко трябва да си провинциален и тъп, за да не виждаш това?

Колко трябва да си малоумен, за да не разбираш, че през последната година една руска марионетка, инсталирана на върха на държавата, последователно и методично я дестабилизира с любезното съдействие на полезните идиоти от чалга лумпениата и пишман градската десница. И че и на тази ситуация Ахмед ага ѝ е намерил колая.

Колко трябва да бъдеш невеж, за да не се запиташ: На кого е изгодно?

112-о ли 113-о ли е мястото на българската журналистика в онази класация вече не помня, но съм сигурен в едно – не е заради липсата на свобода, а заради пълната безпомощност и безкритичност.
Папагали. Свободни папагали, на които все не им стига свободата да повтарят опорки.