ГЕРБ дават кмета на Провадия на прокурор

Разкриваме модела на управление на БСП в малките общини, но го правим с факти и документи, добави той

0
132
прокурор
Кметът на Провадия Филчо Филев

Има източване на държавния бюджет и злоупотреби, заяви Антон Тодоров

ГЕРБ праща сигнал в прокуратурата срещу кмета на Провадия Филчо Филев от БСП. Това стана ясно от пресконференция на партията в парламента.

Когато човек се запознае с първия доклад за управлението на кмета от БСП в Провадия Филчо Филев, остава шокиран, заяви бившият депутатАнтон Тодоров.

„Това, което на мен ми направи впечатление е, че има злоупотреба и терминът, който се използва е „източване на държавния бюджет“, допълни той.

„Хората идват при нас и ние няма как да не реагираме. В офис сметките, в които са изготвяни фактурите, има фалшиви имена. В тях фигурират лица, който не фигурират в държавния регистър. Ние сме подготвили сигнал до главния прокурор, който ще внесем днес. Това не е първата такава среща, няма и да е последната“, съобщи Тодоров.

От ГЕРБ представиха пред журналисти „фрапиращите констатации“, изнесени в доклад номер 2 от 26 февруари на Агенцията за държавна финансова инспекция, констатиращ нарушения в община Провадия.

„Най-стряскащото е използването на държавен ресурс в размер на почти половин милион лева, без проведената задължителна обществена поръчка и възлагането на обществения автотранспорт на една частна фирма, без да са спазени законовите изисквания“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

„Разкриваме модела на управление на БСП в малките общини, но го правим с факти и документи. Освен обществената поръчка, агенцията е констатирала множество нарушения и неправомерно заплащане на държавни средства за неконстатирани услуги“, добави още той.