Нинова изчегърта хора на Радев и Петков от ДКК

0
195
Корнелия Нинова

На техните места назначава свои верни партийни кадри

Министърката на икономиката и индустрията Корнелия Нинова изчегърта хората на Кирил Петков и на президента Румен Радев от борда на Държавната консолидационна компания /ДКК/. Махната е назначената от Кирил Петков Ваня Караганева, за която бившата служебна министърка Даниела Везиева положи огромни усилия да я запази начело на борда. Този път „почтената дама“ няма шанс отново да се върне на поста, както предишния път, коментираха бивши служители на икономическото министерство пред „Труд“.

Нинова е отстранила и сочения за протеже на президента Чавдар Христозов, който бе вкаран в борда на ДКК през октомври миналата година. Отиват си и останалите членове Венцислав Димитров, Боряна Пенева и Росица Бачева.

На техните места Нинова назначава свои верни партийни кадри. Занапред компанията ще се представлява от триумвират в състав Михаил Кумчев, Смиляна Нитова и Таня Митова. Михаил Кумчев заема мястото на Караганева и ще е изпълнителен директор на ДКК. Той е бивш консул на България в Македония, син на дългогодишния бивш депутат от БСП Тодор Кумчев. Смиляна Нитова бе депутат от БСП в 42-ото НС. Таня Найденова–Митова е от близкото обкръжение на Нинова. Адвокатката се прочу с катастрофа в центъра на София. Нейният мерцедес се вряза в магазин до Централна поща.

Митова е била кандидат-депутат от БСП и бивша общинска съветничка от левицата в София. По времето на кабинета „Орешарски“ става председател на Патентното ведомство.

Докато е общински съветник от БСП, Митова е забъркана в скандал покрай концесия на автобусна линия в София, която е дадена на фирма с участието на съпруга ѝ. Адвокатката ще е зам.-председател на борда на ДКК. В него влизат още Ивайло Лилов, който бе председател на областния съвет на БСП-Враца, и Даниел Милев.

„Труд“ научи, че Нинова е решена по същия почин да смени всички бордове на дружества, чийто принципал е тя.