Нинова оцелява засега, но направи интрига с проект на Радев за промяна в конституцията

0
284
Корнелия Нинова и Елена Йончева

Конгрес на БСП ще има през февруари

Корнелия Нинова обяви след пленума на НС на БСП, че няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Тя каза, че от БСП са против участие на България във войната в Украйна, износа на оръжие и покупката на нови самолети.

За БСП Нинова заяви, че не са си заровили главата в пясъка и Националният съвет свиква конгрес на 11 и 12 февруари догодина.

Ще се изготвя програма за модерна лява партия. „Хоризонтът трябва да се подготви за нова програма, за модерна лява партия”, добави лидерът на социалистите. Сериозна ще е организационната реформа.

Нинова поясни, че е прието решение за промяна в устава като подчерта, че тя е предложила изцяло нов, но са решили да се поправи стария. Третото решение е да се състави работна група, която да търси диалог с други леви формации.

Лидерът на социалистите уточни, че е отхвърлено предложението да се свика конгрес за оставката ѝ след две седмици.

Тя отказа да коментира твърдения на членове на Националния съвет, че е виждала проект на Румен Радев за промяна на конституцията. Такъв въпрос зададе Десислава Ризова от бТВ. Нинова отговори, че очевидно телевизията има източници от НС на БСП – така всъщност отговори положително на въпроса, без да дава конкретика.

Решение на общопартийната контролна комисия на БСП било да не се допускат Калоян Паргов и Кирил Добрев на заседанието./Tribune.bg