Нинова: Президентът е част от групата, която свали правителството

0
89
Корнелия Нинова Снимка: архив

Радев ми дължи двата си мандата, коментира ядосана лидерката на БСП

„Президентът не е спрял да критикува това правителство от пърия му ден, въпреки че той създаде основната партия в него. Заедно с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ не ни дадоха и сто дни и ясно заявиха: „Нямате 100 дни“, каза Корнелия Нинова, след като БСП върна на Радев неизпълнения мандат за съставяне на правителство.

„Смятаме, че той е част от групата, която свали действащото правителство“, отсече Нинова пред журналистите на излизане от президентството.

Не приемаме критиката на президента към БСП, че оставяме хаос в енергетиката. Да я насочи към ИТН и Слави Трифонов, които излъчиха министъра на енергетиката, призова тя.

Нямаме никакво желание да носим отговорност за това, продължи гневна Нинова. Ние многократно предупреждавахме преди 3 месеца да не се спират преговорите с „Газпром“, а сега – че трябва да се реши проблемът с КЕВР, каза тя. Нашата социална политика беше стълбът на това правителство. Свършили сме това, което се изисква от нас, отговорността вече е на президента, да не се оправдава с наследство, заяви още лидерката на БСП.

Няма как нов председател на КЕВР да се избере за 2 дни, експертите сметнаха, че може до 12 август. Може връщането на Иван Иванов да е също толкова уязвимо като процедура, добави Нинова.

На мен Радев дължи двата си мандата, отсече още тя. Сега нямал търпения явно да поеме пак властта.