Новият кандидат-министър на правосъдието по-хард и от Момчил Иванов

0
285
Иво Атанасов Снимка: кадър

Ако Хаджигенов иска да ражда и да кърми, аз не искам. Манолова, Дончева, Христо Иванов не са алтернативата, казва Иво Атанасов

Новото предложение на ИТН за правосъден министър Иво Атанасов ще се окаже май по-хард от предишния номиниран Момчил Иванов, който нарече ДБ „соросоидни платени политици, майкопродавци и гнусна паплач“.

Пред телевизия „Видин“ малко преди изборите на 4 април Атанасов громи наред всички потенциални партньори на ИТН в евентуално бъдещо управление.

„Когато протестирахме срещу Истанбулската конвенция, той (Николай Хаджигенов) я защитаваше. Аз не искам да съществува тази извратеност в българския морал. Срещу Истанбулската конвенция съм краен. Хаджигенов, ако иска да ражда или да кърми, аз не искам. Има си майки за тази работа“, категоричен е Атанасов.

Пред регионалната медия кандидат-депутатът се хвали, че всеки ден е бил на летните протести и ясно и категорично коалиция с ДПС и БСП няма да се прави, като думите му са малко преди изборите на 4 април.

Ако предното предложение за правосъден министър в лицето на Момчил Иванов не се хареса на ДБ, то този път от партията на Трифонов ще трябват явно да водят тежки разговори с и без това разколебаните депутати от ИБНИ.

„Не са и те алтернативата за промяна в системата и промяна на държавата и нейното превръщане в демократична и правова държава. Татяна Дончева се изказа по време на референдума и преди него, категорично срещу него – за мен това е достатъчно. ДБГ е на Меглена Кунева и знаем нейния ход със закриването на реакторите в АЕЦ „Козлодуй“. При Мая Манолова, изправи се, стани, легни, мъжът Найденов беше в ръководното тяло на БСП, тя заместник-председател на Народното събрание. Тя предлага Пеевски и се усмихва от трибуната на Народното събрание. След това отива и се моли на ГЕРБ да стане омбудсман, а сега изведнъж казва, не аз не съм такава и съм за промяната“, казва още Атанасов за хората от ИБНИ. По думите му това са хора, които са участвали в политиката и са държали Борисов за шлифера, като са се усмихвали и те не могат да бъдат алтернативата според него.

Атанасов не подминава и Христо Иванов в своето интервю. „Говориш за морал и съдебна реформа, юрист, който никога не е влизал в съдебна зала, който е изключен като адвокат поради неплащане на членския внос, който получава финансиране от международни правителствени и неправителствени фондации. Който е бил министър на правосъдието и мисля, дори вицепремиер в правителството на Борисов, като казва, че си тръгва, защото не можел да направи съдебната реформа. След това участва като министър в служебното правителство, каква съдебна реформа ще правиш там. Властта изкушава“, категоричен е Атанасов по отношение на лидера на ДБ. Под ударите му попада и ген. Атанас Атанасов: „Това е все едно сега Костов да излезе от нафталина и да каже – аз съм алтернативата“.

Според кандидат правосъдния министър БСП е тиха опозиция и са си затваряли очите, за да си имат партийна субсидия. Атанасов припомня, че ГЕРБ са направили 1 лев партийна субсидия, но поради тежкото финансово състояние на социалистите нещата са се променили. „Всичко това, за да си имат партийна телевизия, аз не искам с моите данъци да им плащам телевизията“, заявява още Атанасов.