НПО с критики към ПП-ДБ, имало законопроекти, които миришат на корупция

0
27
Снимка: Община Силистра

В предизборната кампания на обединението имаше доста неща, които не се случиха, твърди Вера Стаевска от гражданската инициатива Зелени закони 

В отворено писмо неправителствени организации напомнят на управляващите от ПП-ДБ, че не изпълняват ангажиментите си по опазване на природата.

„Имахме голямо чудене като граждани, когато започна тази партийна инициатива – „Книга на каузите“, дали да я подкрепим. Ангажиментът беше да се създадат тематични работни групи. Идеята беше, че те ще излъчат водещи политически фигури, които да бъдат гарант за съответната политика“, обясни пред БНР Вера Стаевска от гражданската инициатива Зелени закони.

„Идеалният вариант е партиите да създадат работни групи по различните теми и да видим как можем да върнем дневния ред на партиите към дневния ред на гражданите. Ако не получим отговор, вече минаха няколко дни и нямаме никакъв отговор, просто ще се оттеглим и ще действаме както досега. Политиката за природата, когато я няма, се стига до улиците.“

В предизборната кампания на обединението имаше доста неща, които не се случиха, посочи Стаевска и допълни, че чашата са прелели законите за биологичното разнообразие и за устройството на Черноморското крайбрежие.

„Виждаме законопроекти с доста странни вносители“, уточни тя в предаването „Преди всички“.

„Предложения, които не е ясно откъде се появяват, не са дискутирани и миришат на корупционен интерес.“

Не е ясно кои интереси надделяват и защо се приемат по-лоши текстове от тези, които мнозинството е записало в предизборната си програма, обобщи Вера Стаевска.