Областният управител на Смолян изчегърта ГЕРБ и назначи родата и счетоводителката си на държавна хранилка

1
7890
Стефан Сабрутев. СНИМКА: МАРИЦА

Как се изпълнява нареждането на Радев по социалистически

Тодор Александров

Служебното правителство изпълни задачата да отстрани ГЕРБ от властта. Това се похвали преди дни президентът Румен Радев. Като натърти, че това е била най-важната задача, която е поставил на кабинета на Стефан Янев.

Как изпълниха нареждането му в Смолянско ?  И как върви изчегъртването на ГЕРБ там ще разберете сега.

За областен управител на Смолянска област радевците назначиха Стефан Сабрутев. Той е два мандата общински съветник от БСП в Смолян. И два пъти неуспешен кандидат за кмет на града, издигнат от столетницата, но побеждаван от сегашния кмет Николай Мелемов от ГЕРБ.

Сабрутев веднага се заема с демонтаж и изчегъртване на партията на Борисов като успява на мястото на изгонените кадри да назначи родата и….счетоводителката на фирмата си на сладка държавна хранилка.

За зам.-директор на ОДМВР-Смолян е поставен Костадин Пачеджиев. Сабрутев е кум на Пачеджиев, но това не прави никакво впечатление нито на Янев, нито на назначилия го Бойко Рашков-Дамаджаната. За управител на базата на Министерски съвет в Пампорово, сладка и доходна държавна служба, Сабрутев урежда Евгений Атанасов, съпруг на….пиарката на областната управа. Тоест на Сабрутев. Атанасов е стар, проверен, другар и кадър на БСП. Бил е в екипа на кметицата от БСП Дора Янкова.

Но това не е всичко. Сабрутев успява да изчегърта ръководството на Южноцентрално държавно предприятие, това са горските, защото било от ГЕРБ.

Веднага след това областният управител на Смолян урежда в УС на Южноцентралното държавно предприятие…счетоводителката на фирмата си Николина Чолакова. Назначението на този ценен кадър се забави доста заради отказ от вписване на новото ръководство на държавното предприятие в Търговския регистър.

Социалистът Сабрутев информира Бойко Рашков-Дамаджаната, че горски „купували гласове“ преди изборите. Дамаджаната изсипа десетки цивилни ченгета от Кърджали, Пловдив и Пазарджик, които се криеха в храстите на черните пътища в Смолянско, спираха коли без да легитимират и питаха пътниците дали са търговци на гласове.

Твърденията на Сабрутев и Рашков изобщо не се доказаха, но това не попречи  горските директори от Велинград и Смолян да бъдат викани на разпит в полицията, а директорът на Кирково дори бе арестуван без никакви доказателства. Въпреки полицейският терор върху невинни хора не бе доказан нито един случай на купуване на гласове. Това е смяната на модела по радевски.