Общинар разкри: Депутатите на тъмно са си върнали безплатния паркинг

0
61
Снимка: Wikimapia

Ива Митева отказва коментар

Столичната община отне безплатния паркинг на депутатите на жълтите павета до парламента. А след това с административна хватка парламентът си го върна, обявявайки го за „зона за сигурност“.

„Юни месец с решение на СОС бе редуциран броят на местата за паркиране от 185 на 50 на пл. „Св. Александър Невски“. Със същото решение беше намален и броят на паркоместата на пл. „Желю Желев“ зад бившия Партиен дом. За нуждите именно на Народното събрание – да могат да ги ползват срещу заплащане, ако желаят. Това се направи с пълно единодушие на политическите сили, но по-важното е, че целта е да се намали присъствието на автомобили на знакови за града места като тези“, разказва общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков пред БТВ.

По думите му от ГЕРБ са внесли предложение да се махнат абонаментите и да се ограничат паркоместата за институциите, независимо общински или държавни. По този начин граждани, фирми и институции щели да са равнопоставени в условията, при които паркират автомобилите си, което показва, че заявките за коренна промяна в управлението са лицемерни.

Според общинския съветник от БСП Михаил Ставрев от Народното събрание са „национализирали площада“, а е странно, че пространства, които са непосредствено до сградата на парламента, не са зона за сигурност, но паркингите са.

За момента Ива Митева отказва коментар.