Общински съветник от БСП в Ловеч подава оставка, напуска и партията

0
73
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Ръководството дърпа партията надолу, казва Страцимир Петков

Страцимир Петков, общински съветник от групата на БСП в Ловеч, подава оставка, а до няколко дни възнамерява да напусне и партията, потвърди той пред БТА.

Петков е член на БСП от 20 години, а от 10 години е общински съветник. По думите му очаква се оставката му да бъде приета от Общинската избирателна комисия в Ловеч. „До два дни ще напусна и партията. Това е обмислено решение. Още на Конгреса на БСП на 11 февруари виждах, че пътищата ни се разделят. Тогава гласувах за промяна на управлението, което дърпа партията надолу. Трябва да има промяна, каквато и да било, за да има развитие. Виждам, че хората инакомислещи като мен не биват приобщавани, а оставяни да си тръгват“, коментира решението си Страцимир Петков.

Той изрази несъгласието си с кадровата политика на партията на национално и местно ниво. Според него трябва да се промени уставът и да се въведе мандатност на кадрите, за да „няма вечни общински съветници, кметове и народни избраници“.

„Като представител на дребния бизнес в града от самата партия не виждам припознаване в нас като структура. Забравени сме дори от собствените си партии“, каза още Петков.

Като друг мотив определи приемането на хартиената бюлетина, което според него е било огромна грешка и което партията гласува.