Обвиняемият по аферата „Хемус“ иска среща с Рашков и Гешев

0
159
Снимка: Румяна Тонева, 24 часа

Апелативният съд остави в ареста Борислав Колев

Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд. Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“.

По време на първото заседание той припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Според обвинението Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“.

„Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен”, заяви братът на обвиняемия Иво Колев пред медиите.