Онзи Тoshko споделя фалшиви новини за починали след ваксинация българи

0
300
Тошко Йорданов

Първоизточникът е активист на партията на Мая Манолова, твърди математикът Петър Велков

Петър Велков Снимка: фейсбук

Представителят на „Има такъв народ“ и председател на ПГ на партията в последния парламент Тошко Йорданов споделя фалшиви новини за починали българи след ваксинация срещу COVID-19. Това съобщи във фейсбук математикът Петър Велков. Ето какво написа той

Петър Велков, фейсбук

❎ Единият, споделящ тази фалшива новина и ужасна пропаганда, струваща човешки животи (първата картинка), е Тошко Йорданов – един от бъдещите най-важни хора в държавата.
❎ Вторият (с акаунт Вещицата), на когото е туитът, споделян от Йорданов, според запознати зад него стои едно от водещите лица на Мая Манолова и Бабикян – Станислав Трайков.
✅ Третото лице (втората снимка) всички знаем кое е – един от реномираните български лекари, базиращ мнението си на данни – Д-р Александър Симидчиев.
✅ Д-р Александър Симидчиев:
“Вече след почти 2 милиарда приложени COVID19 ваксини по света, за всички непредубедени стана ясно, че въпреки скоростта на одобрение, в човешката история не е имало по-ефективно и безопасно средство за справяне с разразяваща се пандемия. Всичко това е благодарение на систематичното прилагане на съвременната медицинска наука.“