Ординарец на Мая Манолова организира протест срещу оставката на Янев

0
997
Светослав Трайков в прегръдка с Мая Манолова

Без военния министър нямало правителство, бил важен коректив според Светослав Трайков

Един от най-близиките kd Мая Манолова хора – Светослав Трайков, организира протест срещу оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. По-рано днес Кирил Петков заяви, че ще поиска оставката на министъра, защото се опитвал да води собствена външна политика и нарекъл войната в Украйна военна операция.

„Днес Кирил Петков поиска оставката на генерал Стефан Янев, защото се осмели да изрече неудобната истина, че България трябва и е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава“, пише във фейсбук бившият съветник на министъра на културата в служебния кабинет Велислав Минеков.

Ние не приемаме тази оставка и ще и се противопоставим, защото генерал Янев е важен и необходим коректив на вредната политика, която някой се опитва да провежда. Събираме се в 18 ч пред Министерския съвет, за да покажем на Петков, че без Янев, няма да има и правителство, заявява Трайков.

Той е известен с това, че е обиколил няколко партии, а последно се присламчи към Мая Манолова. Беше специален пратеник на Минеков при наказателната акция в редакцията на в. „Труд“. По време на протестите през 2020 г. заедно с Минчо Спасов и Еленко Божков спряха метрото. За него се твърди, че е списвал сайта за фалшиви новини informiran.net.