ГЕРБ показаха капаните на машинното гласуване

0
249
Снимка и видео: фейсбук

Братството на съдружниците ще прави изборите, каза Тома Биков

„Трети ден питаме какво е предназначението на 228-те машини, складирани заедно с тези, на които трябва да се гласува. Нямаме ясен отговор. Ако са предназначени за друга държава, какво правят в склада заедно с тези за нашите избори, или пък ще бъдат за резервни части. На всичкото отгоре ни се карат, че задаваме въпроси“, заяви на брифинг зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той запита дали има пропуск при машинното гласуване, така че гражданин да не може да гласува повече от веднъж.

„По отношение на куп неща, и то много критични, ЦИК делегира доверието си на няколко човека, които никой не ги знае кои са. Има и доста смущаващи факт“, допълни той.

От ГЕРБ направиха демонстрация и на гласуването, която показва, че ако човек неволно или волно гласува само за президент например, то няма да има право да гласува отново, с условието, че не се е разписал. Ако все пак му се разреши да гласува и за парламентарните избори, ще се окаже, че два пъти е гласувал за президент и един път за народен представител.

„Александър Кирков, съветник в ЦИК, се занимава с ключа за софтуера на машините. Кирков от IT компания с 10 хил. лeва заплата отива в ЦИК, а брат му отива в ДАЕУ със сертифицирането на ключа. Единият брат го прави, а другия го одобрява. Пламен Желязков е съдружник с Атанас Шарков. Шарков е бил съветник на Стефан Янев, Асен Василев и на ЦИК и става част от ИК на Лозан Панов“, обяви Тома Биков и продължи: „Тодор Цолов също от много голяма компания с над 10 хил. лв. заплата и отива да работи за 2 хил. Всичко това води към „честните“ избори на Румен Радев. Очевидно това е братството на почтените, както и на съдружниците.“