Отцепници от БСП-Пловдив пишат на Нинова: Заявленията ни за напускане на партията са при Бебето и в деловодството на „Позитано“

0
167
Снимка: фейсбук

Всички 120 бивши членове изтъкват като основна причина за напускането си вас – председателя, който сви партията до незабележима политическа формация, пишат те

Бившите членове на БСП от Пловдив, които преди две седмици обявиха, че напускат партията и създават сдружение „Алтернатива за Пловдив”, днес разпространиха отворено писмо до Корнелия Нинова.

То е в отговор на изявленията на председателката на БСП, че няма подадени заявления за отказ от членство в партията.

Отцепниците заявяват, че заявленията им са депозирани в централата на партията в София.

„Проверете в деловодството на „Позитано” 20, г-жо Нинова, там са заявленията за напускане на БСП. Проверете и при назначения от Вас градски председател с благозвучното име Бебето. Отделете и няколко часа, за да се запознаете и осмислите мотивите в тях. Ще прочетете, че всички 120 бивши членове изтъкват като основна причина за напускането си вас – председателя, който сви партията до незабележима политическа формация”, пишат напусналите партията.

Членовете на „Алтернатива за Пловдив” се свързват с обкръжението на бизнесмена Георги Гергов. Миналата година представителите им в общинския съвет на града преименуваха групата си на „Автентична лява БСП”.